همه چیز درباره ی استپ وزنی هنگام کاهش وزن
نوشته شده توسط : رعنا

نکته اول اینه که  باید ببینیم که آیا واقعا استپ وزنی به معنی افت متابولیسم اتفاق افتاده یا چی؟

چون ممکنه استپ واقعا اتفاق نیفتاده باشه و ما اشتباه فکر کنیم. چطور؟ یعنی ممکنه وزن کشیمون اشتباه باشه و جای اینکه هفته‌ای یکبار، اونم صبح ناشتا خودمونو وزن کنیم، یه ساعتی که وسط روزه و شکممون پره خودمونو وزن کنیم یا در طول هفته چند بار وزن کنیم و ببینیم اونقدری که انتظارشو داریم وزن پایین نیومده! یا اصلا ممکنه وزنمون بخاطر احتباس مایعات به طور موقتی بالا باشه!

استپ وزنی چیست و راهکارهای رهایی از آن

کسانی که رژیم های لاغری برای کاهش وزن خود می‌گیرند، شاید با این مشکل مواجه شده باشند که برای مدتی است علی‌رغم داشتن رژیم لاغری کم کالری و انجام فعالیت‌های ورزشی، وزن‌شان ثابت مانده و هیچ تغییری روی ترازو نمی‌بینند، و به همین خاطر دچار استرس می‌شوند که علت چیست؟ اگر شما هم دچار این مشکل شده‌اید باید بدانید که شما دچار استپ وزن شده‌اید. اگر می‌خواهید بدانید که استپ وزن چیست ؟ و راهکارهای درمان آن چیست؟ این مقاله به شما برای یافتن جواب سوال‌تان کمک خواهد کرد.

دلایل استپ وزنی

دلایل استپ وزنی عبارتند از:

1- مقاومت بدن در برابر تغییر

اگر با رسیدن به وزن ایده آلتان دچار استپ وزن نشده اید، حتما خیلی خوش شانس بوده اید. استپ در روند کاهش وزن کاملا طبیعسیت. بدن ما در برابر تغییر مقاومت می کند. تقریبا همه ی افرادی که در پروسه ی کاهش وزن هستند، در هفته های آخر دچار استپ وزن می شوند. اگر تغییر در بدن آسان بود، همه می توانستند به آسانی وزن خود را کاهش دهند.

2- کند شدن کاهش وزن بعد از یک دوره

این موضوع از یک محاسبه ی آسان به دست می آید. فردی را در نظر بگیرید که ۱۰۴ کیلو وزن دارد و هفته ای یک درصد از وزن چربی های خود را کاهش می دهد. این فرد، حدودا ۱ کیلو از وزن خود را در هفته کم می کند. حالا اگر این فرد به ۹۰ کیلو برسد و همچنان هفته ای یک درصد از وزن خود را کاهش دهد، این بار ۱۵ درصد کمتر از ۱ کیلو وزن کم خواهد کرد. بدین معنا که در وزن گیری بعدی به جای ۱ کیلو، ۹۰۰ گرم کاهش وزن خواهد داشت.

بیش تر بخوانید: رژیم شوک

3- هوشمند بودن بدن

هر چه لاغرتر می شوید، سرعت کاهش وزن شما کمتر می شود. به علاوه بدن شما بیشتر به ذخیره های چربی پایبند می ماند. بدین وسیله توانایی کاهش چربی ها کم می شود و کاهش وزن سخت تر خواهد شد. استپ وزن در ابتدا برای ۲۰ تا ۲۲ درصد و سپس برای ۱۲درصد از وزن بدن خواهد بود.

بیش تر بخوانید: بهترین کلینیک لاغری در تهران

راههای رهایی از استپ وزنی:

1- مصرف فیبر بیشتر

انواع میوه و سبزیجات سرشار از فیبر هستند. رساندن 30 الی 40 گرم فیبر در طول روز برای دستگاه گوارش می‌تواند به گردش روده‌ها کمک کرده و از مصرف مواد غذایی بیشتر جلوگیری کند

تنوع بالایی از مواد غذایی وجود دارد که با مصرف آنها می‌توان میزان فیبر دریافتی را افزایش داد. گزینه‌های مانند انواع میوه و سبزیجات، جو دوسر، آجیل میوه‌های خشک، دانه‌ها و حبوبات و حتی مغزها، گزینه‌های عالی برای این منظور هستند.

به ویژه مصرف سالاد تهیه شده از سبزیجات تازه‌ای مثل کاهو، گوجه، خیار، هویج و… می‌تواند فیبر مطلوبی را به بدن برساند و حتی از زیاده‌روی در مصرف غذا نیز جلوگیری کند.

بیش تر بخوانید: بهترین روش لاغری

 2-مدیریت استرس

یکی از مخرب‌ترین عوامل برای تناسب اندام و کاهش وزن استرس است. راهکارهای درستی را برای کاهش استرس پیش گرفته تا بتوانید استپ وزنی بی دلیل را رفع کنید.

استرس سطح هورمون کورتیزول در بدن را افزایش می‌دهد و سبب تجمع بیشتر بافت‌های چربی به ویژه در اطراف کمر و شکم می‌شود.

در برخی از موارد غذا خوردن بیش از اندازه‌ی متعادل، به یکی از سلاح‌ها برای مقابله با استرس و اضطراب تبدیل می‌شود. پرخوری می‌تواند به یکی از تسکین دهنده‌ها برای استرس تبدیل شود که ناخواسته سبب استپ وزن و در پی آن افزایش وزن می‌شود.

حتی باید این نکته را در نظر داشت که استرس و اضطراب می‌تواند فعالیت سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار دهد و سبب کندی آن شود. این موضوع بدون آنکه احساس شود، استپ وزنی و حتی افزایش وزن را در پی خواهد داشت.

بیش تر بخوانید: رژیم چاقی

3-شدت ورزش خود را افزایش دهید

فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید. 10 الی 15 دقیقه بیشتر از سابق فعالیت بدنی را در برنامه ورزشی خود جای دهید. این موضوع به بالا بردن متابولیسم بدن و چربی سوزی کمک شایانی را خواهد رساند.

وقتی روند یکنواختی برای فعالیت بدنی پیش گرفته شود، طبیعی است که استپ وزن را به همراه داشته باشد. تنوع در ریتم انجام حرکات، تغییر شدت انجام حرکات، بالا بردن وزن وزنه‌ها، تنوع دادن به حرکات، به چالش کشیدن بدن با تمرینات جدید، انجام حرکات کاردیو و قدرتی می‌تواند به سرعت بهبود استپ وزنی را به همراه داشته باشد.

در واقع تمرینات قدرتی و استفاده از وزنه یا تمرینات اینتروال از افت متابولیسم جلوگیری می‌کند و همینطور در پی آن به کار بردن حرکات ایروبیک و کاردیو به روند چربی سوزی کمک می‌کند. پس بهتر است تنظیم دقیقی برای این منظور صورت گیرد تا روند کاهش وزن متوقف نشود.

منبع: https://www.fitbodyclinic.ir/





:: بازدید از این مطلب : 247
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 شهريور 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: